MTAA Nederland bezoekt het office in Shianda na Covid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eindelijk kon het weer! Drie bestuursleden brachten in november 2022 en maart 2023 een bezoek aan MTAA Kenya. Poolshoogte nemen, van gedachten wisselen, plannen maken: dat gaat toch het beste bij een ontmoeting in levenden lijve.

Allereerst was er een uitgebreide meeting met het bestuur van MTAA Kenya. Een strategisch plan voor de komende vijf jaar is in de maak en er werd verslag gedaan van de activiteiten van het afgelopen jaar in het ‘narrative van 2022’. Als symbool van onze verbondenheid plantten we mango-, sinaasappel- en avocadobomen.

Een groep weduwen, leden van MTAA, heetten ons welkom en zongen een ontroerend lied. Deze vrouwen vertelden hoeveel weerbaarder ze geworden waren door de training van MTAA. Samen sta je zoveel sterker.

 

Zij stelden twintig andere weduwen voor, die heel graag een training zouden volgen. Ook bij het bezoek aan een groep discordant couples (een van de partners HIV positief, de ander negatief) bleek de animo voor een training groot: twintig echtparen wachten hierop.

Op bezoek bij de discordant couples

 

 

Last but not least wachten er honderd HIV-positieve jongeren op een training in acceptatie en leren leven met hun ziekte. MTAA krijgt de gegevens van deze jongeren, zodra ze zich aanmelden bij een van de kliniekjes in het gebied. Helaas groeit hun aantal na de langdurige lockdowns weer.

MTAA kan voor al deze mensen veel betekenen; voor deze trainingen is vanzelfsprekend geld nodig… Uit de samenwerking met de overheidsfunctionarissen, het groenteproject en de wachtlijsten voor nieuwe trainingen blijkt wel hoe zinvol en springlevend MTAA nog steeds is.

Reageren is niet mogelijk