MTAA als platform

MTAA wordt meer en meer een platform voor andere organisaties, die dankbaar gebruik maken van de faciliteiten (zowel het gebouw als de organisatie). Een positieve ontwikkeling want zo wordt het bereik van MTAA groter. De doelgroep blijft echter mensen die met HIV leven.

Het groentezadenproject in opbouw

 

Een paar voorbeelden. Climate Change Activities van de University Kaimosi doet een pilot met groentenaanplant. Tien MTAA-leden hebben zaden geplant die ze van de organisatie kregen. Het doel is om zowel de normen en ideeƫn over goede voeding als over het milieu te verbeteren. Bij succes zal deze aanpak worden uitgebreid over heel Kakagema county.

USAID Boresha Jamii richt zich op jonge mannen en adolescenten. Onderwerpen van workshops zijn gezinsplanning, moeder-en kindbegeleiding, voeding en het tegengaan van tienerzwangerschappen. Door toedoen van MTAA kregen 32 jonge mannen en 34 adolescenten hier voorlichting over.

 

Grote opkomst bij een voorlichtingsproject voor adolescenten

Reageren is niet mogelijk