MTAA-Kenia campagne met geld van MTAA-Nederland voor veilig besnijden van jongens

Bij deze actie zijn 235 jongens bereikt in plaats van de geplande 175. Al deze jongens werden besneden in gezondheidsinstellingen. Lees hier een beknopt ooggetuigenverslag. “Alles in het ziekenhuis staat in het teken van besnijdenissen. Iedereen doet mee, ook de laborant (!).”

Zesendertig traditionele besnijders, onder wie vijftien chiefs kregen voorlichting over veilig besnijden: voor iedere jongen een nieuw, schoon mes. “Zo af en toe passeren groepjes hollende, dansende en zingende mannen met een paar jongens, begeleid door een soort bellen. ’s Avonds klinken van verre traditionele gezangen in de duisternis”.

Dankzij het netwerk van MTAA was een en ander snel en goed te regelen.

 

Reageren is niet mogelijk