Adolescentenworkshop in tijden van Covid-19

In juni volgden 65 HIV-adolescenten en hun ouders of verzorgers een meerdaagse workshop bij MTAA. Covid-19 zorgt voor extra spanningen in deze gezinnen.

Ook bleek dat de spanningen tot meer conflicten leiden. Tijdens de workshop organiseerde MTAA counseling sessies om tot een oplossing te komen. Soms is er sprake van misbruik of mishandeling, niet alleen van meisjes maar ook van jongens uit gewelddadige gezinnen. Er zou daarom in Mumias-East een opvangcentrum moeten komen waar deze jongeren voor langduriger hulp terecht kunnen.

De deelname aan het MTAA jongerenprogramma heeft volgens de ouders / verzorgers een positieve invloed op de adolescenten gehad. Voor deze workshop ontving MTAA financiƫle ondersteuning van Grace Impact.

De vrouwelijke deelnemers

Reageren is niet mogelijk