World Aids Day

Tijdens World AIDS Day op 1 december in Kakamega nam MTAA met een eigen marktkraam een prominente plek in. Van daaruit gaven en de medewerkers allerlei voorlichting. Zo gebruikten ze een houten penis om juist condoomgebruik te demonstreren.
Iedereen met belangstelling kon zich op HIV laten testen en adviseren. Dit aanbod bleek met name mannen over de streep te trekken. Duidelijk werd ook dat adolescenten zich het liefst op een afgeschermde plek laten testen.
Verschillende MTAA-leden getuigden ervan hoe belangrijk het is om je schaamte over besmetting af te leggen. Tot slot lieten voedingsdemonstraties zien hoe je de gezondheid van HIV-patiƫnten kunt optimaliseren. World Aids Day maakte opnieuw duidelijk dat de strijd tegen nieuwe infecties alleen te winnen is als alle krachten gebundeld worden.

Reageren is niet mogelijk