MTAA vanaf nu een NGO

NGO staat voor ‘Non Governmental Organization’. Hiermee wordt MTAA aantrekkelijk voor grote donoren als Stop Aids Now. Uitbreiding naar andere regio’s in en buiten Kenia wordt mogelijk.  Om deze status te verwerven is MTAA uitvoerig doorgelicht. Ze heeft bewezen een voor de gemeenschap zinvolle organisatie met groeicapaciteit te zijn, die geen band heeft met welke vorm van criminaliteit dan ook.

Een van de omschrijvingen van NGO is:
‘Generally, non-governmental organizations that are private have either a community or environmental focus. They address varieties of issues such as religion, emergency aid, or humanitarian affairs. They mobilize public support and voluntary contributions for aid; they often have strong links with community groups in developing countries, and they often work in areas where government-to-government aid is not possible. NGOs are accepted as a part of the international relations landscape, and while they influence national and multilateral policy-making, increasingly they are more directly involved in local action.’

.

.


 

Reageren is niet mogelijk